Catalunya ja no és Espanya

Mai hauria imaginat que jo, una ciutadana del món que es nega a aixecar cap bandera que no sigui la de la pau, escrigués un article amb aquest titular. Però és que després dels fets dels últims dies i especialment, els que s’estan succeint durant el dia d’avui, queda palesa una cosa: hi ha una bretxa entre el Govern de Catalunya i el Govern Espanyol, i segurament ara també entre els que estan a favor del referèndum de l’1-O i dels que no.

És també la bretxa entre la democràcia i la dictadura, entre els que volen exercir el seu dret a vot vers els que volen oprimir mitjançant la força i la invasió dels espais públics i privats qualsevol mostra de pensament diferent del que se suposa ha d’imperar. D’això, no se’n diu Estat opressor?

Molts poden pensar que els radicals són els que volen separar-se d’Espanya i trencar la tal Constitució -que per cert, s’ha trencat d’un dia per l’altre quan a l’Estat Espanyol li ha interessat– però l’actuació del Govern Espanyol -no m’atreveixo a dir estratègia perquè l’estratègia implica raó, cosa que manca en aquest cas- està demostrant una reacció radical, impulsiva i anticonstitucional perquè nega el diàleg i es tapa les orelles per no escoltar el crit de gran part dels ciutadans catalans que no se senten part d’aquesta manera de governar, i a la que ara em sumo perquè em sembla completament apolítica i antidemocràtica.

Sr. Rajoy i tots els seus seguidors: deixeu de buscar paperetes i comenceu a fer política, perquè part del poble al que representaveu ja l’heu perdut. Quin serà el proper pas, empresonar tots aquells que us portin la contrària o que no pensin com vosaltres? SÍ a la democràcia, SÍ al referèndum, SÍ al diàleg, SÍ a la manifestació pacífica.  NO a l’opressió, NO a la violència, NO a la vulneració dels drets humans.

Veniu, veniu i tanqueu també aquest blog, no fos cas que a través de les paraules es trenqués l’statu quo que voleu mantenir per damunt de tot, encara que sigui en nom de la democràcia que vosaltres mateixos heu vulnerat.

La part bona de tot això és que l’heu desemmascarat per ensenyar la vostra vertadera cara. La part dolenta és que gràcies a això, molts catalans que abans se sentien també espanyols ara ja no s’hi senten, perquè prefereixen la democràcia a l’opressió. La bretxa entre Catalunya i Espanya l’heu construït vosaltres amb els vostres escorcolls, en nom de la unió que tant defensàveu.

Catalunya, ara, ja no és Espanya. Això no vol dir ni que els catalans siguem antiespanyolistes ni que els espanyols siguin anticatalanistes, però jo no vull pertànyer a aquesta Espanya que estic veient, així com tampoc voldria pertànyer a cap Estat que reivindiqués la repressió i les banderes per damunt del diàleg i l’esperit crític.

Perquè la meva única pàtria és la pau.

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Blog de WordPress.com.

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: